Bevat ImperialFood gluten?

OceanS en EartH bevatten als enige soorten ImperialFood geen mais en dus geen gluten.

Mais bevat maisgluten. Rijst bevat geen gluten.

OceanS en EartH bevat geen mais en daardoor geen gluten en is daarmee tevens hypoallergeen. In dit product wordt uitsluitend gebruik gemaakt van rijst in combinatie met een ander koolhydraat: aardappel.

Steeds meer hondenbezitters verdiepen zich in hondenvoeding en kijken vaak naar het al dan niet gebruiken van graansoorten. Een veel voorkomende gedachten is dat voer zonder granen beter voor honden zou zijn, omdat het product natuurlijker is, dit tot minder of geen allergieën zou leiden en het maag-darmproblemen zou voorkomen. Helaas is er geen betrouwbaar bewijs dat aantoont dat granen schadelijk zijn. Wel weten we dat granen, met name volkoren granen of zogenaamde pseudocereals, naast een belangrijke bron van calorieën, waardevolle voedingsstoffen bevatten zoals vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren en vezels.

Bovendien is algemeen bekend en bewezen dat het effect van granen op het spijsverteringskanaal fundamenteel goed is bij zowel honden als katten en dat voeding zonder granen noodzakelijkerwijs grote hoeveelheden vet en/of eiwit moet bevatten. En om van een brok een brok te kunnen maken, moet er noodzakelijkerwijs een minimale hoeveelheid van ongeveer 15-20% koolhydraten gebruikt worden. Tevens is het zonder koolhydraten niet mogelijk om vaste ontlasting te produceren. Met andere woorden: denk niet dat een brok die beweert graanvrij te zijn, daadwerkelijk vrij is van koolhydraten, omdat het fysiek niet mogelijk is om stevige ontlasting te produceren zonder dit ingrediënt.

Als je écht een product wilt gebruiken dat graanvrij is, worden er toch alternatieve koolhydraten gebruikt zoals: sterk geraffineerd zetmeel, zoals aardappelzetmeel, dat minder voedingsstoffen en vezels bevat, of peulvruchtenzetmeel uit bonen, erwten of linzen, die verantwoordelijk zijn voor sommige spijsverteringsstoornissen.

Ook is een veel gestelde vraag of granen een negatief effect hebben op voedselallergieen, maar deze komen vooral voort uit gebruikelijke glycoproteïnen die we kunnen vinden in kip, rundvlees en melk.

En hoe zit het gluten-intolerantie bij honden? Een gluten-intolerantie is een uiterst zeldzame pathologische aandoening bij huisdieren (gastro-intestinale symptomen zijn alleen bevestigd in een familie van Ierse Setter) en we hebben geen wetenschappelijk bewijs bij honden over de relatie tussen gastro-intestinale stoornissen en gluten.

Natuurlijk kunnen bepaalde honden wel baad hebben bij glutenvrije voeding. Vaak is hypoallergeen voer ook gluten vrij. Voor extreem gevoelige honden geldt: des te minder aanleiding tot prikkels in hun lichaam, des te beter.

Op OceanS en EartH na bevatten alle soorten ImperialFood mais en rijst. Mais bevat maisgluten. Rijst bevat geen gluten.

OceanS bevat geen mais en daardoor geen gluten en is daarmee tevens hypoallergeen. In dit product wordt uitsluitend gebruik gemaakt van rijst in combinatie met een ander koolhydraat: aardappel.

Een lang verhaal kort: baseer je keuze voor een bepaald soort voeding niet op de eigenschap dat het “graanvrij” zou zijn: het is een marketing truc, ontworpen om de verkoop te stimuleren. Het heeft geen nutritionele eigenschap waarmee uw dier een langer en gezonder leven tegemoet kan zien ten opzichte van voeding waar wel granen aan toegevoegd zijn. Kijk hierbij wel naar de soort granen en de verwerking hiervan.

Wij staan voor u klaar! Liever een contactmoment extra, dan spijt achteraf: +31(0)630041084 | info@brabantsbrokkenhuis.nl
Brabants Brokken Huis | Dr. Poelsstraat 10 | 5351 GA | Berghem 
Disclaimer    Leveringsvoorwaarden