Fokkers

 

Fokt u meerdere keren per jaar een nestje en wilt u graag premiumkwaliteit voeding aan uw honden geven? Bent u hierdoor dus een grootverbruiker met meerdere honden en fokt u met als doel gezonde en vitale honden op de wereld te zetten? Dan delen wij deze visie en bent u bij ons aan het goede adres. Maak kennis met ons door het aanvragen van een maatwerkpakket.

Heeft u eenmalig een nestje en wilt u ook graag ImperialFood voeren en meegeven aan de pups? Dan kan dat natuurlijk ook! We maken graag een speciale aanbieding voor u.

“Een goede start begint bij de moederhond”

Voeding tijdens en na de dracht

ImperialFood biedt twee soorten voeding aan die speciaal ontwikkeld zijn voor de dragende moeder en haar pups. We vinden het belangrijk dat een pup vanaf het eerste moment de juiste voeding tot zijn/haar beschikking heeft, maar vergeet hierbij de moederhond niet! Er wordt veel van de teef gevraagd, en het lijkt ons vanzelfsprekend dat zij ook de juiste voeding verdient in deze waardevolle periode.

Om de pups ook een goede weerstand te geven en voldoende voedingsstoffen tot hun beschikking te stellen ter bevordering van hun groei en ontwikkeling, is de Puppy Plus ontwikkeld.

Deze twee mooie producten zijn het verlengde van elkaar, maar wel degelijk verschillend. Zo is de Puppy Plus ontwikkeld voor het gevoelige maag-darm stelsel van puppy’s en is de Mum&Puppy een volwassenhondenbrok geschikt voor de moederhond én de pups als zij na ± 8 maanden overgaan van puppybrok Puppy Plus naar een volwassen brok die tevens extra voedingsstoffen bevat ter bevordering van de groei en ontwikkeling van de jonge hond.

Mum&Puppy voor de moederhond

Voor de moederhond is Mum&Puppy te gebruiken vanaf de 35ste dag van de dracht, totdat de pups geboren zijn en overgaan op droogvoeding. Een dracht is iets wat men niet moet onderschatten, zéker niet als er meerdere pups in de buik groeien. Voeding is hierbij een extreem belangrijk gedeelte ondersteuning! Hoogwaardige kwaliteit voeding kan de dracht maken, slechte voeding kan zowel de teef als de pups breken. Om de moederhond in conditie te houden en de weerstand op peil te houden heeft ImperialFood Mum&Puppy ontwikkeld. Met het toedienen van de Mum&Puppy brok worden de benodigde voedingsstoffen via de moederhond doorgegeven aan de foetus, waardoor er optimaal gebruik wordt gemaakt van alle voedingsstoffen die binnenkomen en dit de groei en ontwikkeling van de pups stimuleert. Maar ook de moederhond heeft voedingsstoffen nodig om sterk te blijven. Ze voedt niet alleen de pups, maar ook haarzelf. Het is daarom extreem belangrijk dat er in een kleine portie voeding veel voeding zit. Door het hoge eiwit(30%)-vet(24%) percentage dat Mum&Puppy bevat, hoeft de teef maar een kleine hoeveelheid binnen te krijgen om zichzelf en de pups van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Ook bevat deze brok extra voedingsstoffen voor een goede ontwikkeling van melkklieren en het op gang komen van een goede melkgift. 

Begrijpelijk is, dat de dracht na de bevalling nog niet tot zijn einde is gekomen. Tijdens de periode dat de pups zogende zijn, vraagt dit ook extra energie van de moederhond. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het herstel van de moederhond. Daarom adviseren wij om Mum&Puppy minimaal door te voeren aan de moederhond tot dat alle pups het nest hebben verlaten.

Pups overwennen op droogvoer

Als de pups toe zijn aan deels of volledig overstappen op droogvoeding, dan adviseren wij om onze Puppy Plus brok gebruiken. In dit product zijn extra voedingsstoffen als Vitamine D3, Calcium en Fosfor toegevoegd voor een goede ontwikkeling van de botstructuur en het gebit. Tevens werken Selenium en Vitamine E samen om te zorgen voor een stabiele spieropbouw en deze additieven helpen spierziekten te voorkomen.

Het voeren van de brok kan allereerst door er water aan toe te voegen en er en papje van te maken. Zodra de pup in staat is om de brok droog te kauwen, dan is volledige overgang op het product aan te raden. Puppy Plus kan gebruikt worden tot 8-12 maanden. Hierna kan over worden gestapt naar een volwassenhondenbrok, zoals Mum&Puppy, of een ander soort uit onze voedingslijn.

 

 

Tip!: Als u op onderstaande afbeeldingen klikt, worden deze vergroot. Handig om de waardevolle informatie overzichtelijk te kunnen lezen! 

Wij staan voor u klaar! Liever een contactmoment extra, dan spijt achteraf: +31(0)630041084 | info@brabantsbrokkenhuis.nl
Brabants Brokken Huis | Dr. Poelsstraat 10 | 5351 GA | Berghem 
Disclaimer    Leveringsvoorwaarden