Zijn vetten slecht?

Vet in hondenvoer
In vergelijking met andere soorten hondenvoer, is het vetgehalte in ImperialFood erg hoog. Er wordt ons verweten dat dit slecht is. In tegendeel! Er wordt vergeten dat de hond van oorsprong is geboren als een carnivoor, dus haar metabolisme is ontworpen voor de vertering van vetten.

Vet is de meest geconcentreerde vorm van energie die uit voeding gehaald kan worden, zowel voor de mens als de hond. Naast de eigenschap als ‘energiebron’, verstaan we onder vet ook de essentiële vetzuren Omega-3 en Omega-6. Daarnaast kunnen de oplosbare vitaminen B, C, D3 en E dankzij vet opgenomen worden in het lichaam. Vet isoleert het lichaam om warmteverlies te beperken en vormt het een beschermende laag rondom de organen. Als laatste is vet zeer belangrijk voor de transport van energie door het lichaam van uw hond. Ook zijn vetten erg belangrijk voor de vacht van de hond en het handhaven van een goede gezondheid. Naast een keuze van goede vetten, is ook een uitstekende balans van verschillende lipide-bronnen vereist.

Echter tussen ‘vet’ en ‘vet’ zit wel verschil. Afgewerkt frituurvet wordt naast dierlijk vet namelijk ook onder vet verstaan in de diervoederindustrie. De, uitsluitend dierlijke, vetten die ImperialFood gebruikt zijn van de hoogste kwaliteit en worden ook gebruikt voor de menselijke consumptie. Het vet is de puurste energiebron voor de hond en draagt dus bij aan een top prestatie! Het hoge vetgehalte is een van de dingen die ImperialFood onderscheidt van andere merken hondenvoeding. De juiste vetten zijn dus héél goed voor honden.