Productieproces

Triple Layer Technology
ImperialFood biedt een geëxtrudeerde brok volgens de Triple Layer Technology. De unieke drielaagse productietechniek is het resultaat van een technisch proces, dat in 1987 geïntroduceerd is door ImperialFood S.R.L.
Waarom extruderen? Als de brok geperst zou worden, wordt het vet eruit geperst. Het hoge vetgehalte is juist wat ImperialFood onderscheidt van andere merken hondenvoer.

 

 

Maar hoe dan?
Deze productietechniek bestaat uit twee fasen: allereerst het koken en extruderen van de geselecteerde ingrediënten. Het ‘extruderen’ betekent dat een deel van de ingrediënten gemengd worden. Vervolgens wordt dit mengsel door een matrijs geperst worden. Bij dit persen ontstaat een verhitting tot ongeveer 80 à 90°C. Door deze verhitting wordt de brok direct geconserveerd.
In de tweede koude fase worden de essentiële voedingselementen toegevoegd worden. Dit moet in het ‘koude’ gedeelte van het productieproces, omdat anders de vitaminen en mineralen hun effectiviteit verliezen. Door deze productietechniek komen de goede eigenschappen van het warme en het koude proces samen. Dit resulteert in een knapperige en gemakkelijk verteerbare praliné, bedekt met de beste eiwitten en vitaminen en een lipide beglazing, die de brok bijzonder smakelijk maakt.

‘Een knapperige en gemakkelijk verteerbare praliné, bedekt met de beste eiwitten en vitaminen en een lipide beglazing, die de brok bijzonder smakelijk maakt’