Over Producent en Distributeur Carnibest

Carnibest is eind 2001 ontstaan vanuit liefde voor dieren. In die tijd waaide vanuit Australië de B.A.R.F.- methode via het internet de wereld over. Een nieuwe maar eigenlijk eeuwenoude methode waarop honden gevoed dienen te worden. Kort gezegd staat de methode voor onbewerkte rauwe voeding die honden in hun natuurlijke habitat eten. Prooidieren, ofwel vers vlees en rauwe botten.

Bovenstaande methode en persoonlijke ervaring hebben tot het ontstaan van Carnibest geleid. Tot op de dag van vandaag is het productieproces volledig ambachtelijk. De grondstoffen worden nog altijd handmatig geselecteerd, gecontroleerd en verwerkt.

Er wordt heel bewust voor gekozen om het productieproces niet volledig te automatiseren en medewerkers niet te vervangen door machines. Op de huidige ambachtelijke wijze kan de kwaliteit van Carnibest continu worden gewaarborgd.

De vraag naar Carnibest nam na de oprichting voortdurend toe, waardoor het bedrijf ook jaarlijks moest uitbreiden. De opzet was en is om geen massaproductie na te streven. Reclame werd er bewust niet gemaakt, de website was sober evenals de verpakking van de producten. Kwaliteit boven kwantiteit.

Omdat we de kwaliteit van Carnibest voor 100% willen kunnen garanderen maken we bewuste keuzes in groei en afzet.

“Vlees bevat voedingsstoffen die van essentieel belang zijn voor het lichaam van de hond”

Terug naar de natuur

Huisdierenbezitters raken steeds meer overtuigd van het feit dat er een relatie bestaat tussen voeding en gezondheid. Voor carnivoren, de verzamelnaam voor vlees- en prooi eters, geldt dat zij dagelijks verse voeding nodig hebben. Gekookt, gebakken of anderszins verhitte voeding past niet bij de dagelijkse voedingsbehoefte van deze groep dieren.

Het lichaam van het dier functioneert optimaal als het ‘levend voedsel’ krijgt. Onder levend voedsel voor carnivoren verstaan we vers spiervlees, rauwe botten, vers orgaanvlees en verse groenten.

Indien het lichaam continu ‘dood voedsel’ krijgt zal het hier op den duur last van krijgen. Dit kan zich onder andere uiten in verminderde weerstand en tal van (chronische) aandoeningen. Uitgebalanceerde verse voeding voor carnivoren zorgt ervoor dat het lichaam goed gevoed wordt en beschikt over veel energie. ‘Dood voedsel’ vergt van het lichaam energie voor de vertering. Omdat het voedsel niet aansluit bij de natuurlijke behoefte van carnivoren levert het inwendige stress op aan de spijsverteringsorganen die hierdoor minder goed hun werk zullen gaan doen op termijn. Uiteindelijk resulteert dit in o.a maag-/darmklachten, huidproblemen, suikerziekte, verminderde weerstand etc.

Menselijke consumptie

Het is eigenlijk vanzelfsprekend dat de voeding voor uw huisdier kwalitatief gelijkwaardig dient te zijn aan de voeding voor de mens. Carnibest bestaat gegarandeerd voor 100% uit grondstoffen die goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie en volledig afkomstig zijn van Nederlands vee.
Zo bent u ook verzekerd van de beste kwaliteit vlees in het voer van uw huisdier en hoeft u zich geen zorgen te maken over bijvoorbeeld BSE.

In geen van de Carnibest voedingen wordt varkensvlees verwerkt, ook bevatten de voedingen geen botten van runderen of schapen.

Wat Carnibest wel bevat is onder andere het volgende: vers kippenvlees (filet, hart, maag, lever, nek, bot), vers rundvlees (spiervlees, pens, hart, lever, nier), vers lamsvlees (spiervlees, pens, hart, lever, nier). Deze grondstoffen zijn deels afkomstig van biologisch gehouden dieren.

Dit alles zorgt voor een supergezonde en gevarieerde maaltijd voor uw huisdier.

Voedingsinformatie

Vitaminen/mineralen

Alle Carnibest voedingen bevatten optimale hoeveelheden vitaminen en mineralen. Dat wil zeggen, de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden.

Het grootste deel van de Carnibest voedingen bestaat uit vitaminen en mineralen, afkomstig uit vers vlees, botten, verse groenten en plantaardige oliën.

Een zeer klein deel (1%) vitaminen en mineralen voegen wij handmatig toe aan alle voedingen door middel van een premix welke geheel uit natuurlijke vitaminen en mineralen bestaat. Hierdoor zijn alle vitaminen, mineralen en sporenelementen in optimale hoeveelheden aanwezig in de verse maaltijden.

 

Eiwitten

Dierlijke eiwitten uit vers vlees sluiten het beste aan bij de voedselbehoeftes van honden. Deze eiwitten dienen van uitmuntende kwaliteit te zijn en bovendien dient er voldoende variatie gecreëerd te worden in een voeding, zodat de voeding van een optimaal aminozurenpatroon gewaarborgd is.

Eiwitten zijn nodig voor onderhoud van het lichaam, voor groei en herstel van spieren. Eiwitten spelen ook een belangrijke rol bij de vorming van hormonen en enzymen. Ook zijn eiwitten onmisbaar bij de immuniteit van het lichaam en dienen zij als transportmiddel in het bloed.

Eiwitten worden door het verteringsproces eerst afgebroken en later omgevormd tot lichaamseigen eiwitten. Dit verteringsproces breekt de eiwitten af tot hun oorspronkelijke bouwstenen, namelijk koolstof, stikstof, zuurstof en waterstof.
Later gebruikt de hond ze voor de vorming en het onderhoud van lichaamseigen cellen.

Het spreekt voor zich dat dierlijke eiwitten het meest geschikt zijn als eiwitbron voor honden in hun dagelijkse voeding.

Carnibest bestaat dan ook hoofdzakelijk uit dierlijke eiwitten en voor een klein gedeelte uit plantaardige eiwitten uit de verse groenten en rijst.

Vetten

Vetten zijn energieleveranciers bij uitstek.

Vers vet is het meest geschikt voor honden. Vetten maken de voeding extra smakelijk en bevatten onder andere de vitamines A, D, E en K. De onverzadigde vetzuren in Carnibest zijn afkomstig van koudgeperste lijnzaadolie en zonnebloemolie, beide van reformkwaliteit. Deze olien zijn rijk aan vitamine E.

Koolhydraten

Honden hebben in geringe mate behoefte aan koolhydraten.

Koolhydraten leveren directe energie, als deze energie niet verbruikt wordt, worden koolhydraten opgeslagen als glycogeen in het lichaam.

De koolhydraten in Carnibest zijn voornamelijk afkomstig uit de verse groenten en rijst. Carnibest bevat een zeer klein gehalte aan rijst, slechts enkele procenten.

“Verbreed eerst uw kennis voor u een conclusie trekt”

Anti-oxidanten

Carnibest is een verse diepgevroren voeding, dit maakt het gebruik van conserveermiddelen en anti-oxidanten overbodig. Met anti-oxidanten bedoelen we stoffen als ethoxiquine, bha en bht.

Er zijn ook gezonde anti-oxidanten die het lichaam beschermen tegen zogenaamde vrije radicalen uit bijv. luchtvervuiling, dit zijn onder andere vitamine C en E, selenium, zink en bétacaroteen. Al deze gezonde anti-oxidanten zijn volop aanwezig in de voedingen van Carnibest.

Stikstofbalans

Vers vlees heeft een hoge biologische waarde. Dit betekent dat vers vlees een hoog gehalte aan essentiële aminozuren bevat. Dit in tegenstelling tot de meeste plantaardige producten zoals granen.

Naarmate de biologische waarde van een voeding hoger is wordt de stikstofbalans positiever, dat wil zeggen dat het lichaam meer eiwit opneemt dan dat het uitscheidt.

Dit is gunstig, met name voor de nieren. Eiwit wordt immers afgebroken tot ammoniak, dat in de lever wordt omgezet in ureum. Ureum wordt via de nieren uitgescheden. De nieren worden dus minder belast, naarmate de stikstofbalans positiever wordt.

Vocht

Carnibest bevat grote hoeveelheden vleessappen en ook groentesappen. Deze sappen zorgen er voor dat uw huisdier minder water drinkt.

Water bereikt de lichaamscellen van mens en dier niet, vleessappen en groentesappen wel, deze sappen worden metabool vocht genoemd.

Dit vocht bevat allerhande vitamines en mineralen die direct de lichaamscellen bereiken en voeden.

Minder water drinken is veiliger voor honden met het oog op het ontstaan van eventuele maagtorsies en is zeker ideaal voor honden met incontinentieproblemen.

Botten

Waarom botten in het voer?

Het klinkt misschien wat vreemd, botten in hondenvoer. Meer het tegendeel is waar.

Carnibest bevat een gedeelte fijngemalen rauwe vlezige botten en daardoor zijn de voedingen voorzien van een natuurlijk calciumbron.

Dit heeft als voordeel dat er geen kalk toegevoegd hoeft te worden in de vorm van bijv. krijt of beendermeel.

Calcium in rauwe botten is beter opneembaar voor honden en bovendien bevatten botten tal van mineralen en zijn ze onderdeel van het natuurlijke dieet van de hond.

Wij staan voor u klaar! Liever een contactmoment extra, dan spijt achteraf: +31(0)630041084 | info@brabantsbrokkenhuis.nl
Brabants Brokken Huis | Dr. Poelsstraat 10 | 5351 GA | Berghem 
Disclaimer    Leveringsvoorwaarden