Voedingsrichtlijn en mengen

Hoeveel gram moet ik voeren?
ImperialFood kenmerkt zich door de hoge voedingswaarde, de hoge opneembaarheid van de voedingsstoffen uit de brok en daarmee ook de hoge verteerbaarheid. Let erop dat u niet te veel voert! Doordat de brok uitzet, kan de hond buikpijn krijgen als hij er teveel van eet. Houd u daarom in het begin aan de voedingsrichtlijn, en voed uw hond vervolgens op het oog. Indien hij/zij niet voldoende heeft aan de portie uit de voedingsrichtlijn, raden wij aan een product te proberen met een hogere eiwit-vetverhouding.

GOEDE VERTERING: De spijsvertering van honden is veel langer als die van mensen. Het is daarom belangrijk om uw hond kleine porties voer te geven. Vooral gericht op een calorisch product zoals ImperialFood, waarvan de productsamenstelling is ontwikkeld om de absorptie van voedingsstoffen te maximaliseren.

REDUCTIE ONTLASTING: De ontlasting kan worden teruggebracht tot één, maximaal twee dagelijkse kleine uitwerpselen van de hond. Dit getuigt van de verteerbaarheid van het product, de hoge kwaliteit van de grondstoffen en het lage gehalte van afval, vezels en as in het voer.

VERMIJD AANDOENINGEN: Het verkleinen van de voerporties helpt problemen vermijden. Vooral bij grote honden is de kans groter dat de maag verzwaard wordt bij het geven van royale porties. Dit kan leiden tot, vaak fatale, verdraaiingen van de maag. Het toedienen van kleinere porties voer helpt dit te voorkomen.

BEPSARINGEN: Als laatste kan er geld bespaard worden. Sommige schijnbaar goedkopere voeding is uiteindelijk vaak duurder voor de consument. Om de hond in goede conditie en gezondheid te kunnen houden, moeten er vaak grote porties gevoerd worden van dergelijke voersoorten.

LET OP!: Wij raden u aan om droogvoer van andere merken hondenvoeding niet te mengen met ons product. De extreem hoge verteerbaarheid van ImperialFood in vergelijking met een minder snelle verteerbaarheid van een ander soort hondenvoeding is slecht voor de darmflora van de hond. Wij adviseren daarom om (indien nodig) één voerbeurt over te slaan, en vervolgens direct over te stappen op ImperialFood.

LET OP!: Pas op met beloningssnoepjes/brokjes en andere extraatjes! Deze zitten vaak vol met geur-, kleur en smaakstoffen en andere chemische toevoegingen die niet goed zijn voor de hond. Bij een te veel aan deze producten wordt de ontlasting onregelmatig en vaak dun, doordat het voer alsnog gemengd wordt met onnatuurlijke ‘tussendoortjes’.

‘Overdaad schaadt’

Houd er dus rekening mee dat een geëxtrudeerde brok een ander verteringsproces heeft dan een geperste brok of vers vleesheeft. Een geperste brok valt vrijwel direct uiteen in de maag, terwijl een geëxtrudeerde brok zich volzuigt en dus uitzet in de maag. Door dit proces is er meer tijd om alle voedingsstoffen uit het voer te halen, en heeft de hond meer energie en een langer uithoudingsvermogen. Een voordelig gevolg van dit verteringsproces is dat de hond een kleine, droge keutel uitwerpt, iets wat kenmerkend is voor ImperialFood, maar ook iets waar de hond aan moet wennen, i.v.m. het stevig persen. Tevens verkomt dit verstopping van de anaalklieren.