Granen: Ja of Nee?

Het gebruik van granen
Sinds enige tijd zijn we getuige van het doelbewust negatief afbeelden van basis ingrediënten van de samenstelling van bepaalde diervoeders, met als doel de mening van anderen over het onderwerp te beïnvloeden. Dit betreft met name maïs en andere granen.

ImperialFood is bedrijf, waarvan de producten zijn ontworpen onder leiding van een van de grootste Europese diervoedingsdeskundige, de Dr Jean Cathary, en blijft hierdoor overtuigd van de keuzes die in oorsprong gemaakt zijn voor de samenstelling van het product. Welke tevens keer op keer bevestigd worden door tevreden klanten en op basis van eigen ervaring.

Ten eerste geloven wij dat er niet bepaald kan worden of een product goed of slecht is aan de hand van een aantal basis ingrediënten en de hoeveelheid hiervan. Het product moet gewaardeerd worden op basis van het algehele evenwicht en de verteerbaarheid hiervan, wat door middel van observatie van de ontlasting waargenomen moet worden. Droge en compacte uitwerpselen zijn een zichtbaar symptoom van hoge verteerbaarheid en de hoge absorptie van het product.

Het blijkt ook dat de maïs en andere granen, na het extrusie koken, gemakkelijk verteerbaar zijn en niet alleen rijk zijn aan koolhydraten, maar ook aan proteïnen zoals gluten.

ImperialFood, ofwel keizerlijk voer, wat niet voor niets deze naam heeft gekregen, is een van de weinige bedrijven die gebruik maken van gluten als pure eiwitbron. Deze eiwitbron zorgt voor het evenwicht van de eiwit mix die ons product onderscheidt.

Natuurlijk zijn al deze overwegingen niet van toepassing als er in een zeldzaam geval echte intolerantie is van maïs of andere granen, zoals bijvoorbeeld coeliakie, maar het doelbewust negatief afbeelden van granen zou voor mensen ook een reden kunnen zijn om tarwe volledig uit het voedingspatroon te schrappen.

Alleen in het geval dat echte intoleranties het geval zijn, is het essentieel om te gebruiken juiste en specifieke formuleringen die het uitsluiten van bepaalde ingrediënten van de voeding van onze dieren.

In het geval van allergieën en intoleranties, heeft ImperialFood specifieke hoge-draaglijk producten, gebaseerd op bronnen van koolhydraten en eiwitten zoals aardappelen, rijst en vis vlees ontwikkeld.