De hoeveelheid gedroogd of vers vlees?

Het gebruik van vlees
Honden zijn van nature vleeseters. ImperialFood is een vlees vervangende brok, maar vlees staat niet als eerste op de ingrediëntenlijst. Waarom niet?
ImperialFood voldoet aan de eetgewoonten van de vleesetende natuur van honden: het product bestaat voornamelijk uit dierlijke eiwitten in combinatie met een lager percentage van plantaardige eiwitten. Zowel de dierlijke als plantaardige eiwitten komen uit A-kwaliteit levensmiddelen van de lokale Italiaanse markt.
Over het algemeen wordt gespeculeerd dat diervoeding pas écht goed is als vlees als eerste ingrediënt wordt genoemd op het etiket, wat betekent dat het product voor het grootste deel bestaat uit vlees. ImperialFood is van mening dat dit geen maatstaf is om te bepalen of een product goed of slecht is. Het is daarom belangrijk te verklaren waarom vlees niet als eerste ingrediënt wordt weergegeven in onze producten.
Onze producten zijn gemaakt van premium kwaliteit gedroogd vlees, waarvoor geldt: des te meer concentratie van eiwit er is in gedroogd vlees, hoe minder er hiervan nodig is om de gewenste eiwit-inhoud te krijgen. De kracht van ons product; in een kleine portie voeding voldoende hoeveelheid energie.
Vanuit de hierboven genoemd speculatie waar vlees als eerste genoemd moet worden op de ingrediëntenlijst, is dit echter anders: hoe minder proteïne vers vlees bevat, hoe meer vlees er gebruikt moet worden om op ditzelfde eiwitpercentage uit te komen als met geconcentreerd A-kwaliteit gedroogd vlees. Met als logisch gevolg dat vlees als het eerste ingrediënt op het etiket genoemd wordt.
Hierbij kan nog een tweede kanttekening gemaakt worden, namelijk: Als er een hoog percentage vlees in een product zit, staat er niet bij wat voor kwaliteit vlees dit is.
Het gedroogde vlees dat in ImperialFood verwerkt wordt, wordt tevens gebruikt voor de humane voedingsindustrie en heeft een dusdanig hoog eiwitgehalte dat het niet als hoofdingrediënt genoemd kan worden op de ingrediëntenlijst.
Samenvattend gebruikt ImperialFood premium kwaliteit gedroogd vlees, wat een hoog eiwitgehalte heeft en een laag asgehalte. Des te beter de kwaliteit van grondstoffen, hoe lager de te gebruiken hoeveelheid is om aan een juist eiwitpercentage te komen. Gedroogd vlees is niet meer dan vers vlees waar het water uit onttrokken is. Het is een zuivere geconcentreerde bron van eiwitten en energie: 1 kg gedroogd vlees staat gelijk aan 5 kg van vers vlees!